ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Malzemeler:IMG_0303

  • Yaklaşık 1 kg yer elması
  • 1 büyük havuç
  • 1 orta boy ayva
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1/2 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz
  • Dereotu

Yapılışı:

Piyazlık doğradığımız soğanı, sarımsağı zeytinyağında kavuralım. İri küpler halinde doğradığımız yer elmalarını, ayvaları, havuçları, kuru üzümleri ekleyelim. Bir su bardağı su ile un ve limonu pürüzsüz hale getirip  ilave edelim, tuzunu da koyup ocağı kısıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerine dereotunu doğrayalım.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s