KARAKÖY BÖREĞİ

Malzemeler:IMG_20160308_210649

  • 5 tane yufkaIMG_20160309_084503
  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ

İç malzemesi:

  • 2 büyük soğan
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1/2 kg kıyma
  • 1 paket kuş üzümü
  • Tuz, karabiber
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1/2 bağ maydanoz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Susam

Yapılışı:

Yemeklik doğradığımız soğan ve dolmalık fıstığı yağda kavuralım. Daha sonra sırasıyla kıymayı, kuş üzümünü, tuzu, karabiberi ve yeşil mercimeği ilave edip kavurmaya devam edelim. En son ocağı kapatıp maydonozu doğrayalım.

İç malzemesi soğuduktan sonra, yufkayı yayalım, sodayla yağı karıştırıp sürelim ortasından ikiye katlayalım (yarım ay şekline getirelim) uzun kısmına iç malzemesinden koyup rulo yapalım. Tepsiye “U” şeklinde yanyana yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısıyla sıvıyağı karıştırıp sürelim ve susam serpelim. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s