DOMATES ÇORBASI

Malzemeler:IMG_0421

  • 8-10 kişilik
  • 600 gr domates püresi
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1,5 litre kadar su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Yapılışı:

Unu yağ ile birlikte kokusu çıkana kadar kavuralım, suyun bir kısmını ve domates püresini ekleyip karıştıra karıştıra kaynatalım. Koyu olursa yavaş yavaş kaynar su ilave edelim. En son sütünü ve tuzunu koyalım, 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Servis ederken üzerine parmesan veya kaşar rendesi serpelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s