TAVUKLU ANKARA TAVA

Malzemeler:IMG_0129

  • 1 kg kemiksiz tavuk kalça
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tane yeşil biber
  • 4-5 yemek kaşığı domates sosu
  • Tuz

Yapılışı:

Sıvıyağı teflon tavaya koyalım, arpa şehriyeleri ilave edip esmerleşene kadar kavuralım.

Tencerede tereyağını eritip yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım, üzerine sırasıyla kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini, ince doğradığımız biberleri ve domates sosunu koyup tavuklar pişene kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra arpa şehriyeleri ilave edip bastıralım. Üzerini bir iki parmak geçene kadar kaynar suyunu, tuzunu ekleyip ocağı kısalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.

Biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirip servis edelim.

AFİYET OLSUN

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s