KABAK SANDAL

Malzemeler:IMG_0456

  • 5 tane kabak
  • 1 patlıcan
  • 1 kırmızı biber
  • 5 domates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • Tuz, pulbiber, kekik
  • Maydanoz
  • Taze fesleğen
  • 1 tane mozerella peyniri

Yapılışı:

Sıvıyağda minik doğradığımız sarımsakları ve yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım. Daha sonra sırasıyla doğranmış biberleri, küp küp doğradığımız patlıcanları, 1 tane kabağı ilave edip biraz kavurduktan sonra rendelediğimiz domatesleri ekleyip karıştıralım. En son tuzunu, baharatlarını, maydanozunu ve fesleğenini de doğrayıp ocağı kapatalım.

4 kabağı uç kısımlarını kestikten sonra boyuna ikiye bölelim, iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla iyice oyalım. İçlerine dilimlenmiş ikişer parça mozerella yerleştirelim. Üzerlerine kavurduğumuz sebzeli karışımdan koyup bir tepsiye dizelim. 180 derecede 20-25 dakika (kabaklar yumuşayana) kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s