ISLAK KEK (BROWNİE)

Malzemeler:IMG_0464

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Yapılışı:

Yumurtalarla şekeri iyice çırpalım, daha sonra yağı, sütü, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırdıktan sonra diğerine un ve kabartma tozunu ilave edelim. Yağlayıp unladığımız kare borcama dökelim. 170 derecede 30-35 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini bir kürdan batırarak kontrol edelim. Sıcakken birkaç yerinden çatalla delelim. 1/2 su bardağı sütle her tarafını ıslatalım ve ayırdığımız 1 bardak kek karışımını  eşit olarak üzerine dökelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s