PORTAKALLI TART

Malzemeler:IMG_0375

Keki için:

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema malzemeleri:

  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 fincan tepeleme un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 2-3 tane dilimlenmiş portakal

Jölesi için:

  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım sırasıyla süt, yağ, vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edelim, kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt serip kenarlarını yağlayalım ve hamurumuzu boşaltalım, 160 derecede pişirelim. Kekimiz pişerken ayrı bir tarafta kremasını hazırlayalım. Bütün krema malzemelerini karıştıra karıştıra pişirelim. Katı bir krema olacak. Kek soğuduktan sonra krema da ılık iken döküp yayalım. Onun üzerine yuvarlak dilimlediğimiz portakalları dizelim. En üstüne de jöle malzemelerini pişirip sıcakken her tarafına eşit miktarda dökelim. Buzdolabında bir gece bekletelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s