ISLAK KURABİYE

Malzemeler:20150626_151851

  • 250 gr margarin (yumuşak)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Ceviz
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt, bunlar şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır.
  • Hindistan cevizi

Yapılışı:

Hamurun malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine bir parça ceviz yerleştirilip yuvarlanır, tepsiye dizilir. 170 derecede 30-35 dakika pişirilir. Kurabiyeler fırından çıkınca, sıcakken şekerli süte batırılıp, hindistan cevizine bulanır.

                                                                                                      AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s