ENGİNARLI PİLAV

Malzemeler:IMG_20160420_091744

  • 4 tane ayıklanmış enginar
  • 1,5 demet taze soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 demet dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Enginarları yıkayıp, üzerini geçene kadar su koyalım, diri kalacak şekilde haşlayalım ve hemen sudan çıkartalım, soğuyunca iri iri doğrayalım.

Doğradığımız taze soğanları zeytinyağında biraz kavuralım, enginarları, tuzu, şekeri ilave edip karıştıralım. 1,5 su bardağı enginarı haşladığımız sudan, 1,5 su bardağı normal su koyup kaynatalım. Daha sonra önceden ıslattığımız pirinçleri de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve ocağı kapatalım. Dereotunu doğrayıp, karabiberi de ilave ettikten sonra demlenmeye bırakalım. Ilık veya soğuk servis edelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s