YOĞURTLU HAVUÇLU KABAK SALATASI

Malzemeler:IMG_20151211_144929

3 orta boy kabak

2 orta boy havuç

2 kırmızı biber

1 su bardağı ceviz

2 su bardağı yoğurt

2-3 diş sarımsak,

Zeytinyağı

Tuz

Dereotu

Yapılışı:

Kabak ve havuçları rendeleyelim, biberleri de doğrayıp çok az tuz ilave edelim ve zeytinyağında kavuralım. Eğer dibi tutacak gibi olursa 1/2 çay bardağı kadar su ilave edelim. Sebzeler iyice yumuşayınca ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım. Daha sonra sarımsaklı yoğurt ve iri dövülmüş cevizi de ekleyip karıştıralım, servis tabağına alalım. Üzerine bolca dereotu serpelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s