ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE

Malzemeler:Screenshot_2016-04-26-20-34-56-1

  • 2 su bardağı geceden ıslatılmış kuru fasulye
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 büyük kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 çay kaşığı toz şeker, tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Maydanoz

Yapılışı:

Yemeklik doğradığımız kuru soğanı zeytinyağında kavuralım, doğradığımız sarımsakları, halka halka doğradığımız biberi de biraz çevirdikten sonra salçaları da ilave edip kavurmaya devam edelim. Daha sonra geceden ıslattığımız fasulyeleri süzerek koyalım domates sosunu ve üzerini geçene kadar sıcak suyunu ekleyip, tuzunu, şekerini ve kimyonunu da ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Üzerine maydanoz doğrayıp ılık veya soğuk servis edelim.

AFİYET OLSUN

Not: Ben bu yemeği düdüklüde 20 dakikada pişiriyorum.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s