KABAK DOLMASI

Malzemeler:IMG_0522

  • 10 tane top kabak
  • 200 gr kıyma
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Karabiber, pulbiber,tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

Sos:

  • 2 orta boy rendelenmiş domates
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Tuz

Yapılışı:

Kabakları oyup yıkayalım. Bir tarafta iç harcını karıştıralım. Tencerede domates rendesi, sarımsak, salça, tuz ve yağı 3-4 dakika pişirip ocağı kapatalım.Kabakları harcımızla biraz boşluk kalacak şekilde dolduralım, içlerine 1’er kaşık su koyup kapaklarını kapatalım, tencereye dizelim. Dibine 1,5 su bardağı su koyup kaynayana kadar harlıda kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Ocağı kapatıp biraz dinlendirelim.Üzerine tencerede kalan sostan dökelim. Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s