KUŞKONMAZ ÇORBASI

Malzemeler:IMG_0559

  • 1 bağ kuşkonmaz
  • 1 büyük patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt veya 1 kutu krema
  • Tavuk veya et suyu
  • Tuz

Yapılışı:

Kuşkonmazları yıkayalım üzerini geçene kadar su ilave edip yumuşayana kadar pişirelim. Başka bir tencerede ince ince doğranmış soğanı ve sarımsağı kavuralım, daha sonra unu ilave edip kokusu çıkana kadar onunla da kavurmaya devam edelim. Üzerine tavuk suyu ve kuşkonmazı haşladığımız sudan ilave edelim.Tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız patatesleri ekleyelim, onlar yumuşadığında minik minik doğradığımız kuşkonmazları, sütü veya kremayı en son da tuzunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.

AFİYET OLSUN

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s