ÇİLEKLİ TART

Malzemeler:IMG_20160603_104411

  • 1,5-2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gr tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Bir fiske tuz

Kreması:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine:

  • Çilek

Yapılışı:

Tart hamurunun malzemelerini iyice yoğuralım. Ununu azar azar ilave edelim, ele yapışmamaya başladığında un koymayı bırakalım. Hamuru streçe sarıp 1 saat buzdolabında bekletelim. Daha sonra 28 cm lik tart kalıbına yayıp 175 derecede kızarana kadar pişirelim.

Krema malzemelerini yağ hariç bir tencerede karıştıra karıştıra pişirelim, kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edelim. Soğuyan tart’ ımızın üzerine iyice  ılıyan kremamızı sürelim. En üstüne de çilekleri dizerek süsleyelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s