ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler:IMG_0705

  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 tane haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 yemek kaşığı domates sosu
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz

Yapılışı:

Domates sosunu ve sıvıyağı biraz kavurduktan sonra üzerine tavuk suyunu koyalım. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız havuçları ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirelim. Patatesleri de aynı şekilde doğrayıp şehriye ile birlikte ilave edelim. Hepsi pişince didiklediğimiz tavukları ve tuzu ekleyip 3-4 dakika kaynatıp ocağı kapatalım. Servis ederken nane veya ince doğranmış maydanozla servis edelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s