FASULYE ÇORBASI

Malzemeler:IMG_0734

  • 250 gr taze fasulye
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 5 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 5-6 su bardağı su

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

Fasulyeleri yıkayıp 1 cm genişliğinde doğrayalım, suyunu ilave edip yumuşayana kadar pişirelim. Bir kabın içinde yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpıp kaynayan fasulyenin suyundan ilave ederek ılıtalım ve süzgeçten süzerek fasulyeye ekleyelim, kaynayana kadar karıştıralım. 5-6 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. Pul biberle tereyağını kaynatıp servis ederken üzerine gezdirelim.

AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s