GÜLLAÇ

Malzemeler:IMG_0744

  • 10 yaprak (250 gr) güllaç
  • 1750 gr süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı ceviz

Yapılışı:

Süt ve şekeri bir tencerede kaynatalım. Daha sonra parmağımızı yakmayacak kıvama gelene kadar ılımasını bekleyelim. Güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye döşeyelim her yaprağın üstüne sütten dökerek her tarafını ıslatalım. 5 yaprağı döşedikten sonra iri dövülmüş cevizi serpelim. Kalan 5 yaprağı da aynı şekilde döşeyip en az 3-4 saat buzdolabında bekletelim. Üzerini arzuya göre fıstıkla, meyveyle, cevizle süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s