YOĞURT ÇORBASI

Malzemeler:IMG_9129

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı nane

Yapılışı:

Tencerenin içine yoğurt, un ve yumurtayı su ilavesiyle çırpıp, inceltelim. Kaynamaya başladıktan sonra tavuk suyunu, nohudu, buğdayı ve tuzu ekleyip ara ara karıştırarak kaynatalım. Küçük bir tavada eritilen tereyağına nane ilave edip hafif karıştırdıktan sonra çorbamızın üzerine döküp, ikram edelim.

                                                                                    AFİYET OLSUN

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s