ERİK ŞERBETİ

Malzemeler:IMG_0800

  • 2,5 kg anjelik erik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kabuk tarçın
  • 5-6 karanfil
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı:

Erikleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartıp dörde bölelim ve derince bir kaba koyalım. Üzerine şekeri (arzuya göre arttırabilirsiniz, biz az şekerli seviyoruz), tarçını, karanfilleri, limon suyu ve üzerini geçene kadar suyunu ekleyip erikler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Biraz ılındıktan sonra tel süzgeçten iyice süzelim. Soğuduktan sonra buzdolabına alalım. Eğer koyu gelirse servis ederken biraz sulandırabiliriz.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s