İMAM BAYILDI

Malzemeler:IMG_9158

  • 6 adet patlıcan
  • 3 büyük kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 domates rendesi
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşı dolusu kuru üzüm

 

Yapılışı:

Patlıcanları közledikten sonra alacalı soyalım. Ortasından yarıp kayık şekline getirelim. Ayrı bir tavada piyazlık doğranmış soğanların içine 2-3 parçaya bölünmüş sarımsakları ve zeytinyağını ilave ederek kavuralım. Domates, kuru üzüm ve tuzunu ekledikten sonra 5 dakika daha pişirelim. Hazırladığımız malzemeyi patlıcanların içine paylaştıralım 1 su bardağı kadar kaynar su konulmuş tencerenin içine patlıcanları dizelim. 10 dakika kadar pişirelim. Soğuyunca servis edelim.

AFİYET OLSUN

                                                                                                   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s