FIRINDA ŞAKŞUKA

Malzemeler:IMG_20160723_092353

  • 2 tane havuç
  • 4 tane patates
  • 2 tane kabak
  • 2 tane patlıcan
  • 7-8 tane köy biberi
  • 4-5 büyük domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Kekik, tuz
  • Sıvıyağ

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım biraz tuzla ovup suda bekletelim. Havuçlarıda küp küp dorayalım, çok az sıvıyağ ve tuzla karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. 180 derecede yaklaşık 10 dakika pişirelim. Daha sonra aynı şekilde doğradığımız patatesleri, süzdüğümüz patlıcanları, kabakları, biberleride az yağ ve tuzla karıştırıp havuçların üzerine koyup fırına verelim, yaklaşık 20 dakika tutalım, sebzeler pişince fırından çıkartalım.

Domatesleri bir tavaya rendeleyelim, içine sarımsakları minik minik doğrayalım 1-2 kaşık zeytinyağ ilave edip hafif suyunu çekene kadar pişirelim, kekiği ve pişen sebzeleri ekleyip 2-3 dakika çevirelim ve servis tabağına alalım.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s