ŞEKERSİZ YAĞSIZ ELMALI KEK

Malzemeler:img_0891

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yağsız süt
  • 1/4 su bardağı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tane tatlı elma
  • 1 su bardağı ceviz

Yapılışı:

Yumurtaları iyice çırpalım, pekmezi ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Daha sonra sırasıyla vanilya, keçiboynuzu unu, tarçın, un, kabartma tozu, minik doğradığımız elma ve irice dövdüğümüz cevizleri ilave edip karıştıralım, yağladığımız muffin kalıplarına dökelim. 175 derecede 30 dakika pişirelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s