PORTAKALLI LİMONLU ISLAK KEK

Malzemeler:img_0901

  • 200 gr tereyağ (yumuşak)
  • 200 gr badem unu veya öğütülmüş badem
  • 100 gr toz şeker
  • 100 gr mısır unu
  • 3 yumurta
  • 2 portakal +2 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Şurup Malzemeleri:

  • 2 portakal + 2 limonun suyu
  • 50 gr toz şeker

Yapılışı:

Şeker ve tereyağını mikserle çırparak krema kıvamına getirelim.Daha sonra sırasıyla badem ununun yarısını, bir yumurtayı ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım, kalan badem ununu ve bir yumurtayı daha ekleyelim karıştıralım, mısır ununu, kabartma tozunu ve son yumurtayı ekleyip karıştıralım.Son olarak portakal ve limon kabuklarının 2/3 ünü koyup karıştıralım, yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp önceden 170 derecede ısıttığımız fırında pişirelim.

Portakal ve limon sularını, şekeri ve ayırdığımız kabuk rendelerini bir taşım kaynatalım. Kek piştikten sonra ılıyınca kaynattığımız şurup da ılık iken üzerine dökelim. Kek şurubu çektikten sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s