KURU MEYVELİ KEK

Malzemeler:

img_0469

  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı
  • 2 orta boy muz
  • 8-10 adet kuru kayısı
  • 1/2 çay bardağı kuru üzüm
  • 4 büyük hurma
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1+1/4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 fiske tuz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

Öncelikle kuru meyveleri bir kapta ıslatalım. Daha sonra yumurtaları çırpalım,sırasıyla süt, yağ ve ezilmiş muzları karıştıralım. Meyveleri süzüp minik minik doğrayalım, unu kabartma tozunu,tuzu,tarçını ekleyelim. En son irice dövdüğümüz cevizleri de ilave edelim ve karıştıralım. Yağlayıp unladığınız dikdörtgen kek kalıbına döküp önceden 160 derecede ısıttığımız fırında 45-50 dakika pişirelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s