ELMALI KURABİYE

img_1082-kopyaHamur Malzemeleri

250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvıyağ

1/3 su bardağı toz şeker

1,5 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta

4,5-5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İç Malzemesi

3 adet elma

1/3 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin

Pudra şekeri

Yapılışı

Elmaları soyup rendeleyelim, şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim, dövülmüş cevizi ve tarçını ilave edip soğumaya bırakalım.

Hamuru için, önce unun bir kısmını ve  diğer malzemeleri karıştırma kabına koyup iyice yoğuralım, kalan unu yavaş yavaş ilave edelim. Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açalım, içine elmalı harçtan koyup istediğimiz şekli verelim ve tepsiye dizelim. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Soğuyunca pudra şekeri serpelim.

AFİYET OLSUN 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s