PORTAKAL PELTESİ

Malzemeler:img_1743

2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)

1 su bardağı su

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Portakal suyunu bir tencereye boşaltalım, suyun içinde nişastayı karıştıralım, onuda ilave edelim, toz şekeri de ekleyip pelteleşene kadar karıştıra karıştıra pişirelim. Kaynarken kaselere paylaştıralım soğuduktan sonra buzdolabında bekletelim.

AFİYET OLSUN

Not: Şekeri tercihe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s