SİMİT POĞAÇA

IMG_20151101_213333Malzemeler:

  • 6-7 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 paket pakmaya
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 125 gr erimiş tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 silme yemek kaşığı toz şeker

İç malzemesi:

  • Peynir ve maydanoz

Dışına:

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Yapılışı:

Süt ve suyu ılıtıp içine mayayı ve şekeri koyup eritelim. Hamuru yoğuracağımız kaba 5 bardak unu koyalım. Kalan unu ihtiyaç duydukça yavaş yavaş ilave edelim. Unun ortasını açıp erittiğimiz mayalı karışımı, yumurtaları, sıvıyağı, erittiğimiz yağı ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım. Üzerine temiz bir örtü örtüp yarım saat mayalandıralım. Daha sonra cevizden büyük parçalar alıp elimizle açalım iç malzemesini koyup kapatalım, pekmezli suya ve susama batırıp birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizelim. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s